بلغور چاق کننده است یا لاغر ؟ پاسخ و بسیاری از اطلاعات ارزشمند را می توانید در مقاله زیر بیابید.
اگر می خواهید وزن خود را افزایش یا کاهش دهید و یکی از افرادی هستید که رژیم غذایی حاوی بلغور را دنبال می کنید ، ممکن است بخواهید پاسخ این سوال را بدانید: “آیا بلغور چاق می کند یا لاغر می کند ؟” در این مقاله ، ما با پاسخ و برخی از اطلاعاتی که ممکن است مورد علاقه شما باشد آشنا خواهیم شد:
بلغور چاق کننده است یا لاغر؟
بلغور حاوی فیبر است که به کاهش وزن کمک می کند:
- احساس سیری ، سیری و زیاد کالری نخوردن را تقویت می کند .
- جذب چربی و قندها در روده کوچک را کند می کند .
- کنترل سطح قند خون با کاهش جذب چربی ها و قندها ، که به کاهش وزن اضافی کمک می کند.
اما شایان ذکر است که گنجاندن بلغور در رژیم های غذایی به میزان کم کربوهیدرات در رژیم غذایی بستگی دارد و اگر قصد دارید رژیم غذایی حاوی کربوهیدرات کم مانند رژیم کتو را دنبال کنید ، بلغور می تواند گزینه نامناسبی باشد.
توجه به این نکته مهم است که بلغور یک دانه کامل است ، که بسیاری از مطالعات نشان می دهد که در کاهش احتمال افزایش وزن نقش دارد.
کالری و ارزش غذایی بلغور
پس از شناسایی پاسخ به سوال “آیا بلغور چاق می کند یا لاغر می کند ؟” شایان ذکر است که افزایش یا کاهش وزن به کیفیت و کمیت غذا مربوط می شود ، زیرا کالری نقش اصلی را در کاهش یا افزایش وزن دارد و به شرح زیر ارزش غذایی و تعداد کالری در هر ۱۰۰ گرم بلغور است:
انرژی
|
۸۰ کالری
|
چربی کل
|
۰٫۲ گرم
|
سدیم
|
۵ میلی گرم
|
کربوهیدرات های کل
|
۱۹ گرم
|
فیبر رژیمی
|
۴٫۵ گرم
|
قند
|
۰٫۱ گرم
|
پروتئین
|
۳٫۱ گرم
|
۰٫۹۶ میلی گرم
|
|
پتاسیم
|
۶۸ میلی گرم
|
طرز تهیه بلغور برای کاهش وزن
روش های زیادی برای تهیه بلغور سالم برای تقویت کاهش وزن وجود دارد ، زیرا با استفاده از آن می توانید سوپ یا پیش غذا و بسیاری از دستورهای غذایی سالم تهیه کنید و در اینجا یکی از این دستورالعمل ها آورده شده است:
-
عناصر
در اینجا مواد لازم برای تهیه یک غذای سالم و غلیظ از مواد مغذی بلغور ذکر شده است:
- ۱۰ گوجه گیلاس.
- ۲ حبه سیر.
- ۱۰ میلی لیتر روغن زیتون.
- ۶۰ گرم بلغور.
- ۱ مکعب استوک سبزیجات.
- ۱۲۰ میلی متر آب
- کمی نمک.
- فلفل سیاه.
- یک قاشق غذاخوری جعفری تازه.
-
طرز تهیه
برای تهیه یک غذای سالم بلغور ، باید مراحل زیر را دنبال کنید:
- فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید تا سبزیجات برشته شوند.
- گوجه فرنگی ها را پوست بگیرید و خرد کنید .
- حبه های سیر را به همراه قطعات گوجه فرنگی های پوست کنده و برشته شده در یک کاسه قرار دهید ، با روغن زیتون بپاشید و آنها را در فر تفت دهید.
- بلغور را در یک کاسه کوچک قرار داده و با ۱۲۰ میلی لیتر آب اضافه شده به آن ، مکعب آب سبزیجات در حال جوش را بجوشانید و با بلغور هم بزنید.
- قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید تا آب پز شود و آب آن را بگیرد و وقتی بلغور نرم شد ، آن را از اجاق برداشته و درب آن را بسته بگذارید.
- سبزیجات کبابی را از فر خارج کنید و به ظرف بلغور اضافه کنید. همه سبزیجات بو داده با بلغور تفت داده می شوند.
- ظرف را با نمک و فلفل مزه دار کرده و جعفری خرد شده را اضافه کنید.
هشدارها در مورد خوردن بلغور
پس از شناسایی بلغور چاق کننده یا لاغر کننده ، و فواید و ارزش غذایی بلغور ، موارد زیر برجسته ترین هشدارهایی است که باید شناخته شود:
- اگر از بیماری سلیاک یا عدم تحمل گلوتن رنج می برید ، باید از مصرف بلغور خودداری کنید ، بنابراین بهتر است قبل از ورود بلغوره به رژیم غذایی با پزشک خود مشورت کنید ، زیرا بیشتر فیبرها نامحلول هستند. این بدان معنی است که ممکن است در افراد مبتلا به بیماری التهابی روده (IBD) یا سندرم روده تحریک پذیر (IBS) باعث مشکلات سلامتی و اختلالات گوارشی شود .
- اگر از آلرژی به گندم رنج می برید ، باید از خوردن بلغور خودداری کنید ، زیرا باعث واکنش های آلرژیک می شود که ممکن است زندگی را تهدید کند.